Skip to content

info@zippyunzipyourself.com 06 – 11744975

Menu

energetische massage

Met energetische massage kun je vaak makkelijker ontspanning en aarding vinden in je lichaam. Daarnaast biedt het mij de mogelijkheid lichamelijke blokkades op te sporen of juist plaatselijk extra aandacht te schenken aan een fysieke blokkade.

Het belang van de massage en menselijke aanraking mag niet worden onderschat. Menselijke aanraking is essentieel voor groei en ontwikkeling. De meeste mensen zijn het er dan ook over eens, een massage geeft een goed gevoel. Maar wat velen misschien niet beseffen is hoe waardevol een regelmatige massage is voor de algehele gezondheid. Een massage kan prestaties helpen verbeteren, blessures helpen voorkomen, stress en pijn verminderen, onze stofwisseling en bloedsomloop verbeteren.

Een massage is waardevol voor alle leeftijden. Naast alle gezondheidsvoordelen is een massage ook even een momentje voor jezelf. Geen drukte, geen verplichtingen, geen telefoon, even geen moeten. Aanraken is immers en van de eerste levensbehoeften.

 • Intuïtieve massage Dit is een combinatie van onderstaande massages. Waarbij ik bij aanvang kijk en onderzoek waar op dat moment het lichaam behoefte aan heeft.
 • Energetische hoofdmassage
  Bij een energetische hoofdmassage worden lichaam en geest op een zachte en liefdevolle, manier vrij gemaakt van stress en ongemakken. Door de zachte aanraking krijgt het lichaam alle tijd om te ontspannen zodat spanning en stress losgelaten kan worden.

Een energetische hoofdmassage bevordert slaap, ontspant, verbetert de circulatie van het vitale hersen- en ruggenmerg vocht en maakt het geluk hormoon endorfine aan. Tijdens de energetische hoofdmassage wordt zowel het gezicht, het hoofd, schouders en de boven rug gemasseerd met olie.

 • Chinese voetmassage
  Een Chinese voetmassage brengt het lichaam in balans. Tijdens de massage wordt de doorbloeding en lymfatische stelsel geactiveerd, waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven. Er is speciale aandacht voor de reflexpunten op de meridianen op de voeten.Een Chinese voetmassage werkt ontspannend en reinigend voor lichaam en geest.
 • Meridianen massage
  De Meridiaan massage is ontwikkeld door de Chinezen en is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zij zien de energiebanen in het lichaam als “het web van het leven”. Vijfduizend jaar geleden werden de eerste meridianen in het menselijk lichaam ontdekt en benoemd. In de vele eeuwen daarna werden honderden acupressuur punten en 20 meridianen ontdekt die in verband staan met de inwendige organen.

Meridianen kunnen worden gezien als kanalen die ervoor zorgen dat de levensenergie op de juiste manier door het menselijk lichaam wordt rondgestuurd. Door middel van deze kanalen, de energiebanen of meridianen, worden twaalf belangrijke organen verbonden met alle andere zintuiglijke, emotionele en fysiologische aspecten van het lichaam.

 • Quantum Touch massage
  De behandeling gaat uit van ademhaling en bewustwordingstechnieken, om het zelf genezend vermogen van het lichaam aan te spreken en te stimuleren en activeren.