Skip to content

info@zippyunzipyourself.com 06 – 11744975

Menu

Je kunt nog zoveel boeken lezen, kennis opdoen, coaching krijgen, workshops volgen, aka pleisters plakken. Zonder zelf in actie te komen, mee te helpen aan je eigen verandering, mee te helpen aan het creëren van je eigen doel, mee te helpen aan het voelen van het fijne in jouw ‘nu’, mee te helpen aan het manifesteren van jouw toekomst. Zonder zelf in actie te komen, kom je nergens. Ik zie een metafoor in ; ’jouw leven als speeltuin’: Zonder zelf die beweging op een schommel, die eerste push van die glijbaan, die sprong op een wip wap…zonder in je eigen kracht te bewegen kom je nergens. Vergeet dat niet, vergeet dat nooit. Jij bent jij, jij bent je beweging, jij bent je toekomst, jij bent.

Ik heb dat zelf ook ondervonden in mijn leven, ik ondervind het nu weer. Je kan dromen hebben, voelen dat je de wereld veel te geven hebt. Echter zonder dat ik daar nu actie op zet. Wat voor mij betekent best wel enge dingen doen, dingen waarvan ik denk; kan ik dat wel. Zie het als een erg hoge glijbaan. Het is uit mijn comfort zone gaan, het is voelen dat ‘nu’ de toekomst al is. ‘Later als ik groot ben’ geldt niet meer. Ik ben al groot. Ik kan al alles.
De affirmatie: ‘Ik kan alles krijgen wat ik wil, het is veilig.’ Heb ik vanmorgen onder de douche gedaan en die heeft me dit laten voelen. Vooral de acties waarbij je voelt dat je op de rand staat van het wagen van een sprong, het inzetten van je beweging in iets dat groters is, in iets dat je spannend vindt, in iets dat je uit je comfort zone haalt. In die actie daar zit de sleutel. De sleutel tot verandering.

Hoe dan ook. Je kunt succes hebben in je keuze, je kan ook falen. Dat is weer vallen en opstaan; je gaat leren, je gaat dichter bij je kern komen. Zonder die stappen, zonder die krachtige bewegingen zul je in je comfortzone blijven spelen en nooit ontdekken wat voor gave toestellen die speeltuin nog meer heeft. En nee, je hoeft niet alles geweldig te doen, een fantastische ervaring te beleven. Daar gaat het niet om. Het gaat om het proberen, het spelen. Het is een ‘speeltuin’, remember! En dan val je weleens, en dan plak je geen pleister meer. Je gaat gewoon verder met proberen. Meer van hetzelfde of weer iets anders. Blijf in beweging. Net als als die speeltoestellen…anders is het ook maar een saaie bedoeling.