Skip to content

info@zippyunzipyourself.com 06 – 11744975

Menu

Er zijn veel gebeurtenissen waarvoor je advies en lering bij andere kan ontvangen. Naar workshops en psychologen gaan. Vaak om de paar jaar doe je eenzelfde rondje. Jammer, hoeft niet: Zoals een lekker koekje of zalige cake: alles begint bij de basis: jouw basisingredienten. Zijn die ‘in balans’, in orde, okay, op smaak? Dan zul je de meeste gebeurtenissen anders bekijken en vooral je problemen zullen tot een minimum dalen. Problemen? Wat zijn dat? Uitdagingen, ja die ken ik wel.

Wat bedoel ik met basis? Je hebt drie lagen in ‘je/zelf’
1. Bewuste zelf
2. Onbewuste zelf
3. Onderbewuste zelf

Die derde is een soort van goeroe. En zal zijn geheimen pas prijsgeven als je echt luistert. Hij kan je dingen in dromen laten zien of stuurt berichten aan je bewuste zelf. Als je te lang niet luistert gaat je hij je lichaam gebruiken je te alarmeren: waarom luister je niet?

Je lichaam is slechts een jas die je meekrijgt. Een stoer. Een mooie. Een klassieke. Je kunt met het betere naaiwerk de buitenkant verfraaien of verpesten. Je (gezonde) voeding zorgt ervoor dat je jas fris blijft ruiken en niet gaat stinken. Slechte eetgewoontes besmetten de jas. En kunnen ervoor zorgen dat je em niet meer past. Slecht idee. Je jas houd je koel en warm en is er voor je. Als je er ook voor hem bent. Zo blijven jezelf en de jas het langste bij elkaar.

(kader) Ken je dat? Je ziet iemand met een leuke jas. Je denkt. Die wil ik ook. Je vindt ‘die jas’. Je trekt hem aan en het staat je niet. Doe dat ding uit. Het is niet voor jou. Trek niet aan wat van een ander is’.
Jij vindt wel wat je past. Dat staat je veel beter.